Af Kasper Enevoldsen, træner

Stevns vs Vikings: 1-9 (0-3, 1-2, 0-4)

På udebane mod Stevns kom Vikings tilbage på sejrssporet med en sikker 9-1 sejr

For anden kamp i træk var Vikings ikke i stand til at stille 2 fulde kæder, idet der kun stod 9 markspillere på holdkortet, da kampen blev fløjtet i gang. Samtidig var der ingen af de faste keepere, som havde mulighed for at deltage, og derfor måtte Lars Kristensen trække i målmandstrøjen.

Oplægget til kampen var at spille bolden rundt med tålmodig og omtanke. Taktikken lykkedes i det meste af kampen, og generelt blev bolden spillet godt rundt mellem alle stationer. Vikings satte sig hurtigt på spillet over hele banen, og der blev skabt mange chancer. Desværre havde Stevns parkeret bussen foran eget mål, så det var en udfordring at få bolden det sidste stykke ind over stregen. Samtidig præsterede Stevns-keeperen mange gode redninger gennem kampen, og nederlaget kunne have været større, hvis keeperen havde haft en mindre god dag.

Efter ca. 5 minutter tager dagens jubilar Thomas Kielberg et godt dybt løb, og Kasper Enevoldsen spiller ham fri foran mål, hvilket resulterer i, at en Stevns back må tage ulovlige metoder i brug for, at stoppe jubilaren i at bringe Vikings foran. Helt korrekt tildeles Vikings straffeslag, og trods ihærdige forsøg fra træneren på at overtale hhv. jubilaren og anføreren til at tage straffet, så lykkedes det ikke. Dermed måtte træneren selv tage straffet, hvilket blev omsat til en stensikker 1-0 føring. Herefter fortsætter Vikings de gode takter, og bolden bliver spillet rigtig fornuftigt rundt. Der skal dog gå yderligere 7 minutter før Vikings kan bringe sig yderligere foran. Kasper Enevoldsen finder en helt fri anfører foran mål, og efter et par træk, så kan Kristian Mandrup Poulsen bringe Vikings foran med 2-0. Vikings når også at bringe sig foran med 3-0 inden perioden slutter, da Kasper Enevoldsen langt udefra trækker bolden i kassen via Stevns-keeperen. Heldigvis så dommeren scoringen, men herudover var der ikke mange, som opdagede scoringen, hvilket resulterede i en solofejring fra træneren side.

I pausen var der fokus på de mange gode aspekter af 1. periode, og der blev foretaget enkelte justeringer i opspillet. Første halvdel af 2. periode forløber uden scoringer, mens der i anden halvdel sættes 3 scoringer, hvormed resultatet inden 3. periode var 5-1 i Vikings’ favør. Stevns’ scoring var en god dyb pasning, som resulterede i, at et meget offensivt Vikings efterlod en Stevns-wing alene med Lars. Den duel vandt Stevnsspilleren, hvilket dog var den eneste gang at nettet blafferede bag Lars. Grundlæggende var det fantastisk at se Lars i målet, og for træneren er det betryggende at vide, at vi blandt markspillerne har en god reservekeeper. Begge Vikings’ mål i 2. periode blev sat ind af Kasper Enevoldsen.

Oplægget til 3. periode var, at fortsætte det tålmodige opspil samt lukke af bagtil. Oplægget blev fuldt til punkt og prikke af alle spillere, og til trods for at Vikings kun var 9 spillere, så var det tydeligt at Vikings havde det fysiske overtag i forhold til Stevns’ 2 fulde kæder. Vikings kunne sætte 4 yderligere scoringer i 3. periode, mens det lykkedes at holde Stevns fra scoringer. Det første Vikingsmål i 3. periode blev scoret af Jannick Nørager Degn, der på en god pasning fra Martin Jørgensen kunne trække kuglen i kassen. Herefter overtog Martin selv rollen som målscorer, da han, med Paw Jensen som oplægger, kunne bringe Vikings foran med 7-1. Kristan Mandrup Poulsen tog herefter en god solotur, som blev afsluttet på sikker vis ved at placere bolden udenfor Stevns-keeperens rækkevide. Kampens sidste mål blev sat stensikkert ind af Bjarne Olsen, da han behandlede en god pasning bag fra mål på fornemmeste vis, hvormed han kunne lukke kampen.

Alt i alt var det en fantastisk god kamp fra Vikings side, hvor aftalerne blev overholdt. Der var generelt stor lyst til at arbejde for hinanden, hvilket yderligere medvirkede til at der var en rigtig stemning på holdet.

Kampen blev leddet af en enkelt dommer, hvilket blev løst med kyndig hånd og overskud. Det er fantastik at opleve, hvordan en kamp forløber meget nemmere, når dommeren har et fagligt og menneskeligt overskud.

Første mand til at runde 50 kampe: Thomas Kielberg fra Holbæk Bombers

Som tidligere skrevet, så kunne Thomas Kielberg fejre sin floorballkamp nr. 50. Thomas knoklede ihærdigt for at modbevise myten om, at jubilarer altid spiller dårlige kampe, og med lidt mere held i sprøjten, så kunne Thomas have bidraget med både mål og assist. Desværre resulterede bestræbelserne kun i en udvisning på kampprotokollen. Efter kampen overrakte træneren en lille erkendtlighed, der hurtigt blev delt med holdkammeraterne.

Næste kamp: Vikings vs Greve 2, lørdag 21. februar 2015, kl. 15.00 i Bramsnæsvighallen