Holdet, der sikkert slog HG/Næstved på udebane

HG/Næstved vs Vikings: 0-9 (0-1, 0-1, 0-7)

Det blev som forudset – eller i hvert fald som håbet – da Vikings spillede på udebane mod HG/Næstved i Herlufsholm Hallen fredag aften.

En sikker sejr på 9-0 blev hevet med hjem til hhv. Bramsnæs, Hvalsø og Holbæk. Men, men, men … det holdt hårdt. De første to perioder sluttede med snævre 1-0 sejre til Vikings, og dermed en ikke særlig stor 2-0 føring inden 3. periode. Forsvaret var det sådan set ikke noget i vejen med, og ej heller angrebet. HG/Næstved spillede bare klogt… De stillede op med bare seks markspillere, og benyttede sig af den eneste taktik, der var en reel mulighed for dem: ALLE mand placeret på egen bane halvdel og så ellers bare forsvare sig.

Stort spilovertag til Vikings

I ny og næ i 1. periode fik HG/Næstved forvildet sig frem på Vikings’ banehalvdel, men det blev aldrig rigtig farligt. til gengæld blev Vikings’ angreb heller ikke rigtig så farlige, som de burde være blevet. HG/Næstved stod simpelthen alt for kompakt i forsvaret, og lod ikke Vikings få de helt store skudchancer. Spilfordelingen lå dog i nærheden af 90-10 i Vikings’ favør.

I 2. periode fik HG/Næstved lidt mere blod på tanden, og de kom en anelse længere frem på banen. Dog primært i form af lidt flere kontraangreb end perioden forinden. Det blev dog aldrig rigtig farligt for Vikings’ stensikre forsvar. I den anden ende af banen gentog historien sig dog for Vikings, der stadig havde utrolig svært ved at spille sig til skudchancer.

Da 3. periode blev fløjtet i gang gik der dog kun 42 sekunder før topscorer Nicklas Peltola fik sat 3-0 ind bag modstanderens målmand. Det gav en del mere ro på spillet hos Vikings, der også fik sat både 4-0 og 5-0 ind inden for 8 minutter i perioden.

Luften gik af ballonen

Det fik alt luft til at gå ud af HG/Næstved-ballonen, og Vikings kunne stille og roligt spadsere sig til en stensikker sejr. De sidste 10 minutter bød på fire ekstra mål til Vikings, der fik vist masser af flot angrebs- og pasningsspil. Der blev også løbet godt igennem – og alle kunne følge med.

Legendarisk scoring af Jonas Furland

Især målet til 8-0 vil blive husket i lang tid. Vikings får en kontra, som Kasper Enevoldsen fører lynhurtigt op ad banen. Back Jonas Furland synes dog også, han vil være med, og af sine lungers fulde kraft råber han, “vent på mig!”. Af uransageligt årsager får han indhentet den lynhurtige kontra med en bane-lang spurt. På en milimeter-præcis pasning fra Kasper Enevoldsen helt ude fra banden i venstre side og heeelt over til modsatte stolpe får Jonas Furland med en helt utrolig volley-luft-afslutning smækket bolden i kassen… Legen-(wait-for-it)-dary…!!! 🙂

Næste kamp bliver på udebane mod Greve 2 søndag 7. december 2014 kl. 16.30.