Af Kasper Enevoldsen, træner

HG/Næstved vs Vikings: 0-8 (0-3, 0-2, 0-3)

Vikings satte tingene på plads ude mod HG/Næstved

6 dage efter den knebne sejr over HG/Næstved, så var det tid til revancheopgør. På dagen kunne Vikings stille med 2 keepere, 2 backkæder samt 3 angrebskæder. Oplægget til kampen var opspil med omtanke, chancerne skulle spilles så store som muligt, defensivt skulle modstanderne markeres tæt og generelt skulle bolden spilles godt og rundt mellem Vikingsspillerne, hvormed det var modstanderen der skulle løbe efter bolden.

Opvarmningen gik godt, men det var tydeligt at gulvet drillede de fleste en smule, idet bolden havde tendens til at ”hænge fast”. Da der var spillet 5 minutter af 1. periode, så havde vi allerede været i undertal 2 gange. Ved begge udvisninger lykkedes det Vikingsspillerne på helt egen hånd, at komme i skammekrogen, for udvisningerne blev dømt for hhv. liggende spil og for mange spillere på banen.  Kampen var generelt kendetegnet ved Vikings som det boldbesiddende hold, men desværre blev chancerne sjældent spillet store nok. Ydermere blev der i mange tilfælde truffet uhensigtsmæssige beslutninger. Derfor skulle vi frem til 5 minutter før pausefløjt før Jan Svane på et godt skud kunne bringe Vikings foran assisteret af Bjarne Olsen. 1½ minut før pausefløjt kunne Kristian Mandrup-Poulsen bringe Vikings foran med 2, da han i fællesskab med Kevin lagde et godt pres på modstanderens mål. Blot 3 sekunder før pausefløjt kunne Vikings bringe sig foran med 3 mål, idet Kenneth Christiansen formåede at presse HG/Næstveds forsvar og målmand til putte kuglen i eget net.

Havde Vikingsspillerne forventet stor ros fra træneres i pausen, så blev de negativt overrasket. Træneren var bestemt ikke tilfreds, idet fokuspunkterne fra kampoplægget kun i meget få tilfælde blev overholdt. Det var selvfølgelig positivt, at vi var foran med 3-0, men træneren ønskede dog en væsentlig bedre overholdelse af fokuspunkterne.

Fokuspunkterne blev generelt overholdt bedre i 2. periode, men spillemæssigt blev det aldrig nogen fantastisk periode. Vi skabte nu flere og større chancer, men skarpheden havde vi vist glemt hjemme i Nordvestsjælland. Vikings lavede 2 mål i 2. periode, og det lykkedes igen at holde modstanderen fra at score.  Begge mål i 2. periode var signeret af Kristian Mandrup-Poulsen, som dermed leverede et hattrick. Derudover spillede vi både over- og undertal i 2. periode, hvilket hverken resulterede i mål den ene eller anden vej.

Særligt udvisningen til Vikings gav mange smil på bænken – en høj og hård bold var på vej udover banden bag ved målet, men Kevin Douglas tænkte i splitsekund, at den kunne han da lige pille ned med hovedet. Forsøget lykkedes, men dommeren takserede ”tæmningen” til spil med hovedet, hvilket medførte 2 minutters udvisning. Da udvisningen gik op for Kevin, så skyndte han at sig til hovedet, i et forsøg på at få lidt medlidenhed over, at han var blevet ”ramt” i hovedet.

3. periode startede igen ud med Vikings på bolden, og da Kenneth Christiansen, med et køligt lob over keeperen, kunne bringe Vikings foran med 6 mål, så var kampen lukket. HG/Næstved frosøgte dog at skabe en trodsreaktion, så efter en timeout ca. halvvejs i 3. periode, så valgte HG/Næstved at presse Vikings overalt på banen. Luften gik dog hurtigt af ballonen, og derfor overtog Vikings hurtigt igen kontrollen over kampen. Thomas Helt blev frarøvet en oplagt scoringschance, da HG/Næstveds keeper tacklede Thomas for voldsomt, hvillet resulterede i et straffeslag. Desværre lykkedes det ikke Thomas at score på straffeslaget, men i det efterfølgende powerplay kunne Thomas til gengæld assistere Bjarne Olsen til endnu en Vikingsscoring, hvormed måltavlen viste 0-7 i Vikings’ favør.

Kasper Enevoldsen kunne sætte den sidste bold i kassen, da han efter et par runder omkring modstanderens mål kunne trække kuglen op i det modsatte hjørne.

Alt i alt en rigtig god indsats mod HG/Næstved, hvilket selvfølgelig gjorde turen hjem væsentlig sjovere. Sæsonens 3 kampe mellem Vikings og HG/Næstved har resulteret i 3 Vikings sejre, og en målscore på 23-4. Nu er der 14 dages kamppause inden vi skal krydse stave med Benløse. Vi vil gøre alt for, at snuppe de 3 points. Vi ser frem til endnu et spændende og intenst opgør mod Benløse.