Thomas Kielberg reducerede til 3-4 i slutningen af 2. periode

Søndag 6. marts 2016 skulle have været dagen, hvor Holbæk Bombers kunne have spillet sig helt utrolig tæt på 1. pladsen i Serie 1. En hjemmesejr i lokalopgøret mod Jyderup Farmers var opskriften på succes. Men desværre viste lokalrivalerne sig stadig en anelse for stærke.

Det startede ellers godt med en 1-0 føring efter bare 1.13. Spillende træner Jannick Mortensen bragte Bombers i front og jublen var stor. En perfekt start på den perfekte dag. Men desværre var Jyderup lige så hurtige på aftrækkeren. Bare 12 sekunder senere havde de udlignet til 1-1 på et lynhurtigt opspil.

Resten af 1. periode var præget af stor usikkerhed i egne rækker hos Holbæk Bombers. Især forsvaret virkerede alt for usikkert, når bolden skulle bringes fra egen zone og op i nærheden af Jyderups mål. Når først den kom derop, så var angrebsspillet faktisk ganske udmærket.

Det usikre forsvarsspil fik Jyderup udnytte – hele tre gange. Derfor var det Jyderup Farmers, der gik til første periodepause foran 4-1.

Træneren måtte have haft de helt store gloser fremme i omklædningsrummet. For fra starten af 2. periode var der pludselig meget bedre styr på spillet i alle kæderne. Det var Holbæk Bombers, der dominerede spillet. Jyderup blev holdt fra de helt store chancer. Kun midtvejs i perioden blev de rigtig farlige. I en forsvarsaktion måtte Mathias Korsholm Mathiesen fratage modstanderen en oplagt scoringschance. Desværre for Bombers gjorde han det liggende, så han fik en 2 minutters udvisning – og der blev helt korrekt dømt straffe til Jyderup. Det var deres sikre skytte, Steffen Larsen, der udførte straffeslaget. Han trak langsomt ned mod målet, fintende målmand Flemming Nielsen først til den ene side, og så til den anden side … Men bedst som Steffen Larsen – og de fleste tilskuere – troede at han bare skulle sætte bolden op i nettaget, så sprællede Flemming Nielsen til samme side, og snuppede flot skuddet fra Jyderup-spilleren.

I nogle flotte angreb den anden vej var det først Martin Jørgensen og dernæst Thomas Kielberg, der bragte stor spænding tilbage i kampen med to scoringer til Bombers. Stillingen inden sidste periode var 3-4, og Bombers havde igen tro på, at sejren var inden for rækkevidde.

Sidste periode viste dog, at der er langt mere rutine i Jyderup-holdet. Mens Bombers trykkede på for en udligning, kunne Jyderup afvente kontrachancer i modsat retning. Efter godt fire minutter af 3. periode satte de 5-3 føringen ind. Det var tydeligt, at Bombers-spillerne mistede håbet på sejren med denne scoring. Selvom de kæmpede videre, så var det Jyderup, der var mest dominerende i resten af kampen. De satte yderligere to scoringer ind til en forholdsvis sikker sejr på 7-3.

Der kan som sådan ikke indvendes noget mod sejren til Jyderup Farmers. Som hold er de mere rutinerede, de har bedre boldomgang, og så er de taktisk bedre end Holbæk Bombers. Men kampen viste også, at udviklingen går tjept i den rigtige retning for Bombers. Fortsætter udviklingen på den måde, så vil det sikkert næste sæson være muligt at besejre Jyderup – og andre rutinerede hold med flere kampe i rygsækken.

Selvom 1. pladsen i Serie 1 glippede med nederlaget til Jyderup, så kæmper Holbæk Bombers videre i sæsonens sidste to kampe, der begge er på udebane mod hhv. HG/Næstved og Stevns.