Glade ansigter var i overtal til vores 10 ugers træningsprojekt

I 10 uger i løbet af forsommeren havde vi ca. 25 kvinder i alderen 30-60 år løbende rundt i Boldhallen på Holbæk Seminarium to aftener om ugen. De havde tilmeldt sig vores træningsprojekt for at komme i bedre form og få forbedret deres sundhed. Resultatet udeblev da heller ikke, da konditionstestene viste en gennemsnitlig fremgang på hele 43%.

I afslutningen af træningsprojektet fik vi en snak med Kåre Seidelin og Jacob Vorup Petersen fra Center for Holdspil og Sundhed på Københavns Universitet. De har forsket i floorball og har fået nogle rigtig gode resultater med det. Det var deres forskning, der mundede ud i træningsprojektet i Holbæk Bombers.

Du kan se og høre hele interviewet nederst i artiklen.

Floorball er sundt

Kåre og Jacob fortalte, at deres forskning har vist, at floorball er sundt og at motivationen for at deltage er stor.

– Der er en række sundhedsfordele i floorball. Vores forskning har vist, at 3 måneders træning giver fedttab og styrker musklerne, fortæller Jacob Vorup Petersen.

– Den høje intensitet og retningsskiftene betyder, at forbedringerne kommer i højere grad end ved fx en almindelig løbetur eller ved at dyrke pilates, supplerer Kåre Seidelin.

Sociale relationer giver mere motivation

– Der er en ekstra god motivation ved at deltage i holdspil. Det giver mulighed for at få nogle positive oplevelser sammen – det er samtømrende, fortæller Jacob Vorup Petersen.

Kåre Seidelin supplerer ved at forklare om en sammenligning, de har lavet mellem et spinning-hold og et floorball-hold.

– De ydre motivationsfaktorer er de samme på begge hold. Det handler om at tabe sig og få mere overskud. Men når det kommer til de indre motivationsfaktorer, så er de mere udbredte i floorball. Der handler det om, at man dyrker aktiviteten for aktivitetens skyld. Det giver også en større grad af fastholdelse.

Alle kan gøre det

Kåre og Jacob fortæller, at alle kan sætte gang i motionshold for både kvinder og mænd. Det kræver ikke det helt store for at realisere det.

– Det vigtigste er, at der gives nogle afgrænsede tilbud, der passer til målgruppen.

Center for Holdspil og Sundhed hjælper gerne klubber i gang med lignende projekter, men henviser i øvrigt også til Dansk Floorball Union, der sammen med DIF og DGI arbejder på en stor visionsplan for idrætten i Danmark.

Motionshold er vejen frem for floorball
Tagget på: